JMK Fair Play -kilpailu

Historia

Kilpailu on lähtöisin Turusta, josta sen toi 70-luvulla Jyväskylään moottoripyöräpoliisina toiminut Toivo "Topi" Hautala. Fair Play on perinteikäs kilpailu, joka on järjestetty jo JMK:n alkuajoista, vuodesta 1975 lähtien. Kilpailun tarkoituksena on alun perin ollut rauhoittaa motoristien ja poliisien silloista kissa-hiiri -leikkiä sekä ohjata oikeaan liikennekäyttäytymiseen. Fair Play -kisoja järjestävät nykyään useat moottoripyöräkerhot.

Kilpailu

Jyväskylän Moottoriklubi ry (JMK) järjestää joka vuosi toukokuussa ajokauden avajaiset ja Fair Play -kilpailun aloituksen. Kilpailussa pisteitä saa ajokilometreistä, aktiivisuudesta kerhon toiminnassa, kotimaassa ja ulkomailla käydyistä kokoontumisajoista sekä matkoista ulkomaille. Miinuspisteitä saa sakoista, varoituksista, ylinopeuksista ja muista rikkeistä. Ajo-oikeuden menettäminen tai rattijuopumus johtaa automaattisesti kilpailusta hylkäämiseen.

Kilpailun ohella tuomme erittäin tärkeää sanomaa muille tielläliikkujille: Muistutamme, että motoristit ovat jälleen ilmestyneet katukuvaan.

Ajokauden avajaiset ja Fair Play on kaikille motoristeille avoin ja siihen voi osallistua kilpailun koko voimassaoloaikana. Kilpailuaika on viisi kuukautta ja kisa alkaa aina joka vuosi ajokauden avajaisissa toukokuussa ja päättyy 5 kk kuluttua lokakuussa. Kilpailun kymmenen parasta palkitaan ajokauden päättäjäisissä.

Säännöt

  1. Fair Play -kilpailu on liikennekilpailu, jonka tarkoitus on edistää liikenneturvallisuutta ja ohjata moottoripyöräilijöitä oikeille ajotavoille, sekä parantaa yleistä suhtautumista moottoripyöräilyyn.
  2. Kilpailuun voivat osallistua JMK:n jäsenet ja kaikki moottoripyöräilijät Keski-Suomen maakunnasta.
  3. Kilpailuaika on viisi (5) kuukautta, alkaen toukokuussa ajokauden avajaisista ja päättyen lokakuussa. Ajokauden avajaisten jälkeen kilpailuun voi ilmoittautua JMK:n hallituksen jäsenelle. Ilmoittautuessa kirjataan ilmoittautumispäivän mittarilukema, jonka hallituksen jäsen voi halutessaan tarkistaa.
  4. Kilpailualue on rajaamaton.
  5. Kilpailu on maksuton.
  6. Kilpailun paremmuusjärjestys määräytyy kokonaispistemäärien mukaan. Pisteitä saa seuraavasti:
Toiminta Pisteet
Aktiivinen kerhotoiminta +0 .. +200
Kokoontumisajo kotimaassa +20
Kokoontumisajo ulkomailla +40
Ulkomaa / matka +20
Ajetut kilometrit, kutakin 1000 km kohti +20
Osallistuminen MP-kilpailuihin: RR, Enduro, Trial ym. +20
Sakko -100
Huomautus TLL 9 a §:n mukaan -40
Pysäköintivirhemaksu, rikesakko -40
Juopumuspidätys -40
Määrätty uusintatarkastukseen -40
Ajotapa liikenteessä -30

Tanko- ja rattijuopumuksesta ja ajokortin menetyksestä suljetaan kilpailija kokonaan kilpailusta. Muut kuin yllämainitut rikkomukset käsitellään erikseen tapauksittain.